Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадов кейк с лешници и круши

Шоколадов кейк с лешници и круши

Шоколадов кейк с лешници и круши
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Вижте този шоколадов кейк - как човек да спазва диети и режими при такива изкушения"

Необходими продукти

  • круши - 2 средни
  • майонеза - 200 грама
  • брашно - 2 ч.ч. непълни
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • какао - 2 с.л. Премиум на Йоткер
  • бакпулвер - 1 пакет
  • за намазване
  • лешници - 10
  • течен шоколад - 60 грама
  • кокосови стърготини - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете крушите и ги нарежете на малки кубченца. Разбийте майонезата заедно със захарта, като използвате миксер. Долейте водата на няколко пъти, за да се получи хубава хомогенна смес.

Добавете какаото и ванилията и накрая сипете на части брашното заедно с бакпулвера. Бъркайте постоянно с телена бъркалка.

Добавете кубчетата круши в шоколадовото тесто.

Сложете хартия за печене в тава и сипете вътре получената гъста смес. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 35 минути или до готовност.

Извадете сладкиша и го намажете с течния шоколад, след което поръсете с кокосовите стърготини.

Нарежете шоколадовия сладкиш на ромбоиди и поръсете с лешниците.

Шоколадовият кейк с лешници и круши е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: