Начин на приготвяне
Обелете крушите и ги нарежете на малки кубченца. Разбийте майонезата заедно със захарта, като използвате миксер. Долейте водата на няколко пъти, за да се получи хубава хомогенна смес.
Добавете какаото и ванилията и накрая сипете на части брашното заедно с бакпулвера. Бъркайте постоянно с телена бъркалка.
Добавете кубчетата круши в шоколадовото тесто.
Сложете хартия за печене в тава и сипете вътре получената гъста смес. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 35 минути или до готовност.
Извадете сладкиша и го намажете с течния шоколад, след което поръсете с кокосовите стърготини.
Нарежете шоколадовия сладкиш на ромбоиди и поръсете с лешниците.
Шоколадовият кейк с лешници и круши е готов.