Ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Суфле»Шоколадов лава кейк Петит Жато

Шоколадов лава кейк Петит Жато

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Шоколадов лава кейк Петит Жато1 / 5
17/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
"Ужасно много обичаме шоколадови десерти, но този лава кейк с течен център винаги ще има специално място в сърцето ни"

Необходими Продукти

  • шоколад - 100 г натурален (72% какао)
  • масло - 100 г несолено + за намазване
  • захар - 1/2 ч.ч., може и повече
  • яйца - 2 цели + 2 белтъка
  • сладолед - топки сметанов или ванилия, за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада с маслото на водна баня.

Разбийте целите яйца и белтъците със захарта до получаване на пухкава консистенция.

При непрекъснато разбиване с миксер прибавете шоколада към яйчната смес и разбийте добре.

Намажете леко формичките с масло на стайна температура и ги напълнете до малко над половината.

Сложете ги за 2 часа в хладилник.

Загрейте фурната и сложете кексчетата да се пекат за около 8 минути - колкото да се надуят леко, да хванат кора, но сърцевината им да остане течна.

Поднесете шоколадовия лава кейк Петит Жато, обърнат в чиния и гарниран с топка ванилов сладолед.

Рейтинг

4.1
57
46
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Guest
Guest
а рецептата за колко порции е?
04.11.2013 23:37
1
Руми Мортон
Руми Мортон
Този десерт правя може би 8 -9 години. Винаги е успешен и много ефектен.Може вместо сладолед да се поднесе с разбита сметана.
Искам само да допълня - температурата на която предварително се загрява печката е 170С и се пекат максимум 6-8 минути.
28.09.2013 15:18
1
MStoev
MStoev
На каква температура се пече?
17.06.2013 17:07
1
даниела
даниела
много вкусно,лигите ми потекоха,но е зимен сезон,няма ли да е по-хубаво и без сладолед и студени ледени украси?
19.02.2012 14:04
tanyo
tanyo
* шоколад - 100 г натурален (72% какао)
* масло - 100 г несолено + за намазване
* захар - 1/2 ч.ч., може и повече
* яйца - 2 цели + 2 белтъка
* сладолед - топки сметанов или ванилия, за поднасяне
22.12.2011 19:16