Начин на приготвяне
В купа разбърквате яйцата с млякото. Посолявате. Прибавяте брашното на части и биете с миксер, за да получите гладка каша. Добавяте олиото и меда. Сгорещявате сач. Намазвате го с олио и изпичате в него 2 с.л. от тестото, така че да покриете равномерно дъното.
Държите на огъня 30-40 секунди, докато сместа хване коричка. Обръщате катмата с шпатула и печете от другата страна около 10 сек.
Редите катмите една върху друга в затоплен съд. Пълните всяка от тях с оризова плънка, прибирате нагоре краищата и завързвате с перо зелен лук, което предварително сте бланширали във вряща подсолена вода за 1 минута и сте го разпорили.
Сервирате бохчите топли. Оризът може да бъде заменен от същия грамаж пълнеж от пържени бъркани яйца или задушен спанак със сирене.
Тези селски бохчи са много вкусни солени палачинки.
Коментари
Недоумявам само защо на снимката е показан омлет?