Начин на приготвяне
Сложете добре измития петел в тенджера, добавете дреболиите (без дробчето) и залейте с вода. Варете на умерен огън, като премахвате образувалата се пяна.
Добавете наситнените целина, моркови и лук, посолете. Продължете варенето до пълна готовност на петела - от време на време го обръщайте.
Извадете готовия петел и го обезкостете, нарежете месото.
Отделете част от бульона и запазете за други ястия. Сипете в останалия месото, дробчето (отделно сварено) и фидето. Сложете на огъня пилешката супа за още 10-тина минути.
Разбийте жълтъците с щипка сол и добавете към тях няколко капки лимонена киселина.
Застройте супата, като темперирате внимателно, за да не се пресече.
Поръсете с магданоз готовата супа.
Супата от петел с фиде е много вкусна.