Супа от петел с фиде

Супа от петел с фиде3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Ароматът от тази супичка ни напомня за дните, които изцяло прекарвахме на село при баба и дядо"

Необходими продукти

  • петел - 1 цял + дреболиите
  • фиде - 1 шепа
  • моркови - 2 броя
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 зелена
  • целина - 1 резен
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • за застройката
  • лимонена киселина
  • жълтъци - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете добре измития петел в тенджера, добавете дреболиите (без дробчето) и залейте с вода. Варете на умерен огън, като премахвате образувалата се пяна.

Добавете наситнените целина, моркови и лук, посолете. Продължете варенето до пълна готовност на петела - от време на време го обръщайте.

Извадете готовия петел и го обезкостете, нарежете месото.

Отделете част от бульона и запазете за други ястия. Сипете в останалия месото, дробчето (отделно сварено) и фидето. Сложете на огъня пилешката супа за още 10-тина минути.

Разбийте жълтъците с щипка сол и добавете към тях няколко капки лимонена киселина.

Застройте супата, като темперирате внимателно, за да не се пресече.

Поръсете с магданоз готовата супа.

Супата от петел с фиде е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: