Начин на приготвяне
Стоплете прясното мляко на котлона заедно със захарта, докато се разтопи.
Оставете го след това да се охлади.
Залейте желатина със студена вода и го оставете настрана, за да набъбне.
След това на водна баня го втечнете и го сипете в прясното мляко.
Разбъркайте киселото мляко и изсипете прясното мляко към него.
Разпределете сместа в няколко чашки и ги сложете в хладилник за няколко часа.
Нарежете ягодите на дребно и ги сложете в малка тенджера.
Поръсете ги със захар и сипете малко вода.
Бъркайте ги, докато сместа се рецудира.
Пасирайте я и я оставете да се охлади.
Сипете ягодовото кули върху вкусната панакота.
Украсете по желание.
Ягодовата панакота с кисело и прясно мляко е много вкусна.