Качамак с петмез, тахан или мармалад от сливи

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
227
27
220
04/03/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо658
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 3 ½ ч.ч. царевично
  • сол
  • вода - 11 ч.ч.
  • тахан - 4 с.л. /петмез или мармалад от сливи/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се посолява и се слага на котлона. Щом заври, се сваля и се сипва царевичното брашно. Разбърква се добре и се правят няколко дупки с дървена лъжица. Вари се на тих огън.

Щом започне да клокочи през дупките, се разбърква и се оставя да поври още малко. Сваля се от котлона, като се бърка, докато стане гладка маса. Дървената лъжица се мокри със студена вода и с нея се вади качамакът във формата на топки.

Нареждат се в тава и се покриват с кърпа, за да се задушат. Сервират се, поляти с петмез, тахан или сливов мармалад, разреден с малко вода.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар