ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Морковен кекс с крема сирене и канела

Морковен кекс с крема сирене и канела

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
7112k15k241
Морковен кекс с крема сирене и канела
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции10
"Разкошно се съчетават вкусовете в този морковен кекс"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя (L - XL размер)
  • крема сирене - 200 грама
  • захар - 180 грама
  • бакпулвер - 2 ч.лъжички
  • ванилова захар - 10 грама
  • брашно - 190 грама
  • моркови - 3 средни (1 ч.ч. настъргани на едро ренде)
  • пудра захар - 3 - 4 с.л.
  • олио - 90 мл
  • лимонова кора - от 1/2 лимон
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • канела - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер яйцата заедно със захарта до получаването на пухкав крем. Постепенно добавете олиото и ваниловата захар, като не спирате да разбивате.

Пресейте брашното с бакпулвера. Добавете го на части към горната смес и бъркайте с дървена лъжица. Накрая прибавете настърганите моркови и канелата.

Намазнете и набрашнете форма за кекс и сипете вътре сместа.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете кекса около половин час или до готовност.

Охладете върху решетка готовия кекс.

Междувременно разбийте крема сиренето със захарта и лимоновия сок. Добавете настърганата лимонова кора.

Намажете с тази глазура кекса и украсете по ваш избор.

Морковеният кекс с крема сирене и канела е страхотен!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: