Агнешко с ориз на пещ

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1384074k
Агнешко с ориз на пещ3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • розмарин - 2 клонки
  • агнешко месо - 2 кг
  • зелен лук - 2 връзки
  • сол
  • олио
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен - 5 стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на парчета, овкусете ги с джоджен, сол и червен пипер. Намазнете добре месото с олио и оставете за два часа.

През това време нарежете пресния джоджен и лука. Накъсайте розмарина и поставете всичко в тава с олио.

Измийте ориза и добавете и него при подправките, сипете вода до средата на тавата. Наредете отгоре агнешкото месо. Покрийте с капак или фолио, ако тавата няма капак. Може да облепите с тесто от брашно и вода.

Печете агнешкото за два часа в пещта.

Колкото повече печете агнешкото с ориз, толкова по-вкусно и крехко ще стане.

Агнешкото с ориз на пещ е невероятно!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: