Ezine.bg»Рецепти»Риба»Маринована риба»Осолена цаца в буркани

Осолена цаца в буркани

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
822693k
Осолена цаца в буркани
Снимка: Sevdalina Irikova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
45 мин.
"Тази осолена цаца в буркани е перфектна за предястие или за леко основно - вие решавате"

Необходими продукти

  • морска сол - 1 кг
  • цаца - 1 килограм
  • дафинов лист - по 1 бр. на буркан
  • олио - 1.5 литър
  • винен оцет - 1 л
  • черен пипер - 5 зърна на буркан
  • бахар - 2 зърна на буркан
  • розмарин - по стръкче (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте цацата и я почистете много боре от главите и вътрешностите. Наредете рибките в йенска тава, на дъното на която сте сипали моркса сол.

Покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете рибата в хладилник за 12 часа.

След това измийте рибките и ги накиснете в оцет за 6 часа. Наредете рибката в буркани, като на всеки буркан слагате указаните количества черен пипер, дафинов лист, бахар и розмарин (ако обичате вкуса му).

Загрейте олио в тиган, запържете коричка хляб (така мазнината ще запази качествата си и няма да граняса). Сипете олиото в буркани и затворете с капачки.

Съхранявайте маринованата риба на прохладно и тъмно място.

Може да я поднесете с филийки и резени праз или като предястие с нарязан червен лук и лимони.

Осолената цаца в буркани е чудна!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: