ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Наполеон»Торта Наполеон с бутер тесто и заливка

Торта Наполеон с бутер тесто и заливка

Dora GrozevaDora Grozeva
Новак
6
16
417
Торта Наполеон с бутер тесто и заливка
Снимка: Анонимен
1 / 2
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
"Още от детските години знаем колко са вкусни наполеонките, а сега имаме честта да си хапваме и такава тортичка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тестото изрежете два кръга с долната част на форма за торта. Изпечете на 200 градуса. После ги оставете да изстинат. Всеки блат разделете на две. Изпечете и изрезките.

Пригответе крем на торта Наполеон. Сложете млякото в тенджера да заври, поставете захар. Разделете белтъци и жълтъци. Размийте нишестето с малко вода и добавете при жълтъците.

Добавете ги при заврялото мляко, разбъркайте, сипете рома, маслото и ванилията. Оставете да покъкри.

Разбийте белтъците на сняг, добавете захар. Добавете към крема за тортата. Оставете да поври 2-3 минути като бъркате непрекъснато.

Сглобете вкусната торта във формата, редувайки блат, крем и завършете с крем. Махнете формата и измажете стените на тортата с крем. Облепете тортата с изрезките.

Тортата Наполеон с бутер тесто и заливка украсете с карамел.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: