Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Наполеон»Торта Наполеон с бутер тесто и заливка

Торта Наполеон с бутер тесто и заливка

Dora GrozevaDora Grozeva
Новак
826423
Торта Наполеон с бутер тесто и заливка
Снимка: Dora Grozeva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Още от детските години знаем колко са вкусни наполеонките, а сега имаме честта да си хапваме и такава тортичка"

Необходими продукти

  • бутертесто - 800 г
  • крем
  • краве масло - 100 г
  • нишесте - 1 опаковка
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - на вкус
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 1 ампулка
  • ром - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тестото изрежете два кръга с долната част на форма за торта. Изпечете на 200 градуса. После ги оставете да изстинат. Всеки блат разделете на две. Изпечете и изрезките.

Пригответе крем на торта Наполеон. Сложете млякото в тенджера да заври, поставете захар. Разделете белтъци и жълтъци. Размийте нишестето с малко вода и добавете при жълтъците.

Добавете ги при заврялото мляко, разбъркайте, сипете рома, маслото и ванилията. Оставете да покъкри.

Разбийте белтъците на сняг, добавете захар. Добавете към крема за тортата. Оставете да поври 2-3 минути като бъркате непрекъснато.

Сглобете вкусната торта във формата, редувайки блат, крем и завършете с крем. Махнете формата и измажете стените на тортата с крем. Облепете тортата с изрезките.

Тортата Наполеон с бутер тесто и заливка украсете с карамел.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: