Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Пилешки дробчета с масло и бяло вино

Пилешки дробчета с масло и бяло вино

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Новак
2563679
Пилешки дробчета с масло и бяло вино3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Дробчета с масло и вино - много, много ни е любимо"

Необходими продукти

  • чушки - 1 червена
  • пилешки дробчета - 500 грама
  • моркови - 1 брой
  • лук - 2 глави
  • домати - 3 пресни или 250 г консерва
  • масло - 40 грама
  • бяло вино - 100 мл
  • захар
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете моркова, лука и чушката, запържете ги в загрято олио. Извадете ги в чинийка.

Измийте и подсушете дробчетата, нарежете ги на едри парчета и ги прехвърлете в същия тиган. Добавете маслото и пържете дробчетата до готовност.

Добавете предварително изпържените зеленчуци, разбъркайте и прибавете пасираните домати и бялото вино.

Овкусете биреното мезе с посочените подправки и гответе докато остане изцяло на мазнина.

Пилешките дробчета с масло и бяло вино са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: