Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Запеканки»Запеканка с агнешки чревца

Запеканка с агнешки чревца

Запеканка с агнешки чревца
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • агнешки чревца - 500 грама
  • моркови - 2 броя
  • целина - 2 стръка
  • яйца - 2 броя
  • пресен чесън - 2 стръка
  • зелен лук - 5 стръка
  • масло - 100 грама
  • лютивка - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре агнешките чревца и ги накиснете във вода с оцет.

След половин час ги измийте добре и ги нарежете.

Прехвърлете в тенджера, залейте с подсолена вода и ги сложете да се варят. Добавете нарязаните магданоз, целина и моркови.

Прехвърлете сварените чревца в тава за печене. Поръсете с наситнените чесън и лук, разпределете върху тях маслото.

Сипете чаша от бульона, който ги варихте. Овкусете с лютивката, черен пипер и сол.

Загрейте фурната и ги изпечете до изпаряване на течността.

Разбийте яйцата с млякото и брашното. Залейте чревцата и върнете във фурната.

Печете запеканката до апетитен загар. Поднесете с пресен джоджен и магданоз за повече аромат.

Запеканката с агнешки чревца е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: