Начин на приготвяне
Чревцата трябва да са много добре измити. Сплитат се внимателно на плитка и се нареждат в тавичка.
Залейте ги с половината от разтопеното масло и ги запечете за 10-тина минути в силно загрята фурна. В останалото масло задушете нарязания лук, посолен с малко сол.
Прибавете доматеното пюре, разредете с гореща вода и добавете ситно нарязаните джоджен и магданоз. Овкусете със сол.
Изсипете сместа върху агнешките чревца, поръсете с червения пипер и печете още 10-тина минути в по-слаба фурна.
Преди да извадите от фурната ги покрийте с резени лимони, почистени от кората и семките. Запича се за още няколко минутки агнешките чревца на фурна.
Агнешки плетени чревца на фурна са уникално вкусно ястие с карантия.