ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тригуни»Бутер тригуни с ябълки и орехи

Бутер тригуни с ябълки и орехи

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Новак
6
11
226
3
Бутер тригуни с ябълки и орехи
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Есента е сезонът на вкусните тестени десерти с ябълки и орехи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, запечете кокосовите стърготини върху сух тиган. Обелете и нарежете ябълките на кубчета и ги заделете в купа.

Добавете към тях орехите, стърготините, канелата, стафидите, портокаловата кора, захарта. Смесете всички продукти.

Извадете от хладилник бутер тестото преди да започнете приготвянето на тригуните. Нарежете го на квадрати с размер 10 х 10 см.

Разбийте жълтъка и белтъка. Краищата на всеки квадрат намажете с белтък. Сложете от пълнежа в средата и загънете на триъгълник или руло. Притиснете краищата с вилица.

Подредете бутер сладкиша върху хартия за печене в тава. Намажете с жълтък, поръсете с филирани бадеми.

Печете ябълковите тригуни за половин час на 200 градуса.

Бутер тригуните с ябълки и орехи са готови!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: