Пюре от моркови и картофи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
56
69
30/04/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 477
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава, нарязана на ситно
  • зехтин - 3 с.л. екстра - върджин
  • розмарин - 1 с.л.
  • моркови - 400 г изчистени и нарязани
  • картофи - 2 бр. големи, изчистени и нарязани
  • сол - на вкус
  • бульон - 1 бр. зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в зехтина в голяма тенджера около 5 мин. или докато омекне. Добавят се розмаринът и морковите.

След това се добавят картофите и се заливат с 1 литър вода или зеленчуков бульон.

Слага се капакът на тенджерата и се вари, докато омекнат всички зеленчуци.

Когато зеленчуците са сварени, се пасират, докато се получи гладка смес. Подправете със солта пюрето от моркови и картофи.

Полученото пюре от моркови може да се поднесе като зеленчукова гарнитура.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар