Блага шоколадова пита

Магдалена
Магдалена
Новак
07/01/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 540
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маята със захарта. Намачкайте, изчакайте маята да омекне и да се втечни. Прибавете прясното мляко и 1/2 с.л. брашно. Изчакайте няколко минути, за да шупне маята.

Пресейте брашно и прехвърлете шупналата мая и кравето масло, от което си оставете само 1 с.л. Поръсете със сол и замесете меко тесто.

Покрийте с кърпа или фолио и оставете тестото да си почива на топло за 10-тина минути. Върху набрашнена повърхност разточете тестото на тънка кора. Намажете повърхността с течен шоколад и навийте на руло.

Нарежете го на равни по големина парчета, които се нареждат в кръгла силиконова форма. Нанесете от останалото разтопено масло и оставете рулцата да втасат, докато удвоят обема си.

Поръсете втасалите рулца със захар и ги сложете да се пекат в предварително загрята на 180-190 градуса фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар