Начин на приготвяне
Смесете маята със захарта. Намачкайте, изчакайте маята да омекне и да се втечни. Прибавете прясното мляко и 1/2 с.л. брашно. Изчакайте няколко минути, за да шупне маята.
Пресейте брашно и прехвърлете шупналата мая и кравето масло, от което си оставете само 1 с.л. Поръсете със сол и замесете меко тесто.
Покрийте с кърпа или фолио и оставете тестото да си почива на топло за 10-тина минути. Върху набрашнена повърхност разточете тестото на тънка кора. Намажете повърхността с течен шоколад и навийте на руло.
Нарежете го на равни по големина парчета, които се нареждат в кръгла силиконова форма. Нанесете от останалото разтопено масло и оставете рулцата да втасат, докато удвоят обема си.
Поръсете втасалите рулца със захар и ги сложете да се пекат в предварително загрята на 180-190 градуса фурна.