Шоколадова бутер-пита

IvankaIvanka
Новак
8452
Шоколадова бутер-пита1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
16

Необходими продукти

  • бутертесто - 2 пак.
  • шоколад - 100 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 к.ч.
  • бадемови ядки - 1 к.ч. (смлени)
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопявате натрошен шоколада в горещо мляко.

Разбивате яйцето със захарта и ги прибавяте към шоколадовото млякото с непрекъснато бъркане. Варите до сгъстяване на сместа, след което я сваляте от огъня и изчаквате да изстине.

Към шоколадовата плънка добавяте смлените бадеми.

Слагате кората от единия пакет в тава и разстилате от плънката върху него. В края от всички страни на правоъгълния лист, оставяте по 2 см без смес и намазвате тези ивици с разбит жълтък с 1 с.л. вода.

Покривате питата с втората кора от тестото и притискате краищата да залепнат. Разбивате 1 яйце и с него намазвате отгоре цялата пита.

Печете шоколадовата бутер-пита като първите 10 мин. е на температура - 240 градуса, а следващите 20 минути при температура - 200 градуса.

Сервирате питата студена, нарязана на парчета. По същия начин може да приготвите и отделно малки бутерки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: