Начин на приготвяне
Разтопявате натрошен шоколада в горещо мляко.
Разбивате яйцето със захарта и ги прибавяте към шоколадовото млякото с непрекъснато бъркане. Варите до сгъстяване на сместа, след което я сваляте от огъня и изчаквате да изстине.
Към шоколадовата плънка добавяте смлените бадеми.
Слагате кората от единия пакет в тава и разстилате от плънката върху него. В края от всички страни на правоъгълния лист, оставяте по 2 см без смес и намазвате тези ивици с разбит жълтък с 1 с.л. вода.
Покривате питата с втората кора от тестото и притискате краищата да залепнат. Разбивате 1 яйце и с него намазвате отгоре цялата пита.
Печете шоколадовата бутер-пита като първите 10 мин. е на температура - 240 градуса, а следващите 20 минути при температура - 200 градуса.
Сервирате питата студена, нарязана на парчета. По същия начин може да приготвите и отделно малки бутерки.