Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 220 градуса. Леко намажете и поръсете с брашно тава за печене. Пресейте брашното, бакпулвера, солта и канелата в купа, добавете маслото и объркайте на фина троховидна смес.
Прибавете пудрата захар, после постепенно долейте млякото. Объркайте сместа с нож с плоско острие, за да се получи меко тесто.
Пренесете го на набрашнена дъска, омесете леко до получаване на гладко тесто и разточете на кръг с диаметър 18 см и дебелина около 2.5 см. Загладете окръжността с ръка.
Сложете питата в приготвената тава и маркирайте с остър нож 6 порции. Намажете повърхността с мляко, поръсете с пудра захар и канела.
Печете 15-20 минути, докато питата се надигне и стане твърда на пипане.