Канелена пита

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307122196
Канелена пита1 / 2
29/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 225 г + още за поръсване
  • масло - 50 г
  • бакпулвер - 3 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • пудра захар - 50 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • ЗА УКРАСАТА
  • пудра захар - 2 с.л.
  • канела - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Леко намажете и поръсете с брашно тава за печене. Пресейте брашното, бакпулвера, солта и канелата в купа, добавете маслото и объркайте на фина троховидна смес.

Прибавете пудрата захар, после постепенно долейте млякото. Объркайте сместа с нож с плоско острие, за да се получи меко тесто.

Пренесете го на набрашнена дъска, омесете леко до получаване на гладко тесто и разточете на кръг с диаметър 18 см и дебелина около 2.5 см. Загладете окръжността с ръка.

Сложете питата в приготвената тава и маркирайте с остър нож 6 порции. Намажете повърхността с мляко, поръсете с пудра захар и канела.

Печете 15-20 минути, докато питата се надигне и стане твърда на пипане.

Рейтинг

4.2
51
44
30
20
10
Дай твоята оценка: