Свинско с картофи и маслини

ИларияИлария
Новак
578
196
33
722
05/01/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 423
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • маслини - 200 г зелени и черни
  • картофи - 1 кг
  • домати - 400 г белени от буркан
  • дафинови листа - 2 бр.
  • чушки - 3 бр. печени
  • риган - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • олио - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете за кратко нарязания на кубчета лук в сгорещеното олио. Нарежете месото на едри парчета, посолете го и го прибавете към лука. Поръсете с червен пипер и добавете виното.

Добавете нарязаните на кубчета чушки и налейте 100 мл гореща вода. Сложете дафиновите листа /те са махат накрая/. Похлупете тенджерата и задушавайте около 20 минути.

Нарежете картофите на едри парчета и ги прибавете към вече поомекналото месо. Полейте с 200 мл гореща вода. Похлупете и варете още 10-тина минути, колкото да омекнат картофите.

Добавете пасираните домати и маслините. Поръсете с риган. Варете още 15-тина минути и поднесете ястието горещо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар