Ароматна торта с нектарини

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Ароматна торта с нектарини5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Много нежна и апетитна торта с нектарини - любима на малки и големи"

Необходими продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • кокосова захар - 100 г
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • канела - 1 ч.л. екстракт
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 280 г
  • ЗА СИРОПИРАНЕ
  • компот - 500 мл от кайсии
  • ЗА ПЪЛНЕЖА
  • сладкарска сметана - 5 с.л.
  • конфитюр - 3 с.л. от череши
  • нектарини - 150 г нарязани
  • ЗА ГЛАЗУРАТА
  • сладкарска сметана - 7 с.л.
  • ЗА ДЕКОРАЦИЯ
  • конфитюр - 2 с.л. от череши
  • нектарини - 70 г на филийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата на плодовата торта разбиваме добре яйцата с кокосовата захар.

След това прибавяме разтопеното кокосово масло, екстракта от ванилия и канела.

Накрая прибавяме пресятото брашно с бакпулвера и разбъркваме добре.

Готовата смес изсипваме в намазнена и набрашнена кръгла форма и печем в предварително загрята фурна на 175°С за 15-20 минути.

Леко охладения, но още топъл блат разрязваме на две хоризонтално, за да се получат два блата.

Слагаме първия блат на поднос и напояваме с половината от компота от кайсийки.

Намазваме го с разбитата сметана и конфитюра от череши и отгоре подреждаме равномерно нарязаните на филийки нектарини.

Отгоре покриваме с втория блат, който напояваме с останалата част от компота.

Накрая намазваме обилно цялата сочна тортичка с разбитата сладкарска сметана и декорираме с конфитюр от череши и нарязани на тънки филийки нектарини.

Ароматната торта с нектарини е чудесна за специален повод.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: