Начин на приготвяне
За блата на плодовата торта разбиваме добре яйцата с кокосовата захар.
След това прибавяме разтопеното кокосово масло, екстракта от ванилия и канела.
Накрая прибавяме пресятото брашно с бакпулвера и разбъркваме добре.
Готовата смес изсипваме в намазнена и набрашнена кръгла форма и печем в предварително загрята фурна на 175°С за 15-20 минути.
Леко охладения, но още топъл блат разрязваме на две хоризонтално, за да се получат два блата.
Слагаме първия блат на поднос и напояваме с половината от компота от кайсийки.
Намазваме го с разбитата сметана и конфитюра от череши и отгоре подреждаме равномерно нарязаните на филийки нектарини.
Отгоре покриваме с втория блат, който напояваме с останалата част от компота.
Накрая намазваме обилно цялата сочна тортичка с разбитата сладкарска сметана и декорираме с конфитюр от череши и нарязани на тънки филийки нектарини.
Ароматната торта с нектарини е чудесна за специален повод.