Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Дроб с ябълки на грил

Дроб с ябълки на грил

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Дроб с ябълки на грил2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • черен дроб - 800 гр. телешки
  • олио - 2 с.л.
  • бял пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 чл.
  • майорана - сушена
  • ябълки - 2 бр.
  • мед - 1 ч.л.
  • бира - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстраняваме ципата от дроба, измиваме го със студена вода и го подсушаваме.

Смесваме олиото с черния пипер и майораната,

Обелваме ябълките, нарязваме ги на парчета и отстраняваме семенната част.

Смесваме меда с бирата.

Намазваме дроба с подправеното олио и печем порциите върху дървени въглища или в електрически грил при умерена температура по 3-4 минути от всяка страна.

Намазваме ябълките с бирената смес и ги печем върху скара по 4 минути от всяка страна.

Посолявам порциите дроб и украсяваме блюдото с изпечените ябълки.

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: