Начин на приготвяне
Разбийте едно яйце с малко сол - добавете след това водата и олиото.
Пресейте брашното в голяма купа, направете в средата кладенче и изсипете там течната смес и оцета.
Замесете гладко тесто, сложете в го набрашнена купа, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете за около 12 часа в хладилник.
Извадете го след това и го оставете на стайна температура за около 30 минути да се отпусне.
Пригответе плънката през това време за турския бюрек.
Нарежете праза на ситно и настържете картофите на едро ренде.
Задушете ги в дълбок тиган до омекване и долейте малко вода към тях.
Добавете каймата, подправките и още малко водичка. Бъркайте, докато каймата промени цвета си.
Разделете тестото на 7 топки и ги разточете поотделно върху набрашнен плот на тънка кора.
Намажете всяка кора с разбитото с малко сол и мляко яйце и отгоре разпределете плънката.
Завийте ги на руло и ги подредете в леко намазнена тава плътно като охлювче.
Намажете ги с масло и ги оставете настрана за около 20 минути.
Печете турския бюрек с месо до златисто в предварително загрята на 180 °C фурна.
Добър апетит!