Начин на приготвяне
За направата на тази рецепта са използвани ръчно точени кръгли турски кори, които са много по-големи от стандартните, затова и три броя са достатъчни.
Смесете натрошеното сирене с наситнения магданоз.
Отделно разбийте две от яйцата заедно с белтъка на третото. Добавете към тях газираната вода, сол, прясното мляко и олиото. Разбъркайте хубаво и отделете от тази смес 1/2 ч.ч.
Намазнете дъното на тава за печене. Покрийте дъното с една от корите, като оставите краищата да висят извън съда.
С помощта на черпак сипете от яйчента смес и разпределете навсякъде.
Откъсвайте парчета от втората кора, намачквайте ги леко и ги наредете отгоре. Полейте отново с яйчена смес.
Следва последен ред накъсана кора и заливка. Разпределете натрошеното сирене с магданоза.
Оставете едно парче кора за баница, което е с големина на тавата.
Прегънете висящите кори от тавата и сложете последното парче.
Към половинката чаша, която отделихте, добавете останалия жълтък и 3 лъжици кисело мляко. Разбийте и залейте бюрека.
Разпределете парченца масло, които ще придадат чуден вкус.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете бюрека до готовност - около 40 минути.
Вкусният турски бюрек с магданоз е готов.