Ezine.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Вкусен турски бюрек с магданоз

Вкусен турски бюрек с магданоз

Вкусен турски бюрек с магданоз
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Чудно вкусен бюрек, който задължително се поднася с чаша хубав айрян"

Необходими продукти

  • турски кори за баница - 3 кръгли
  • магданоз - 1 връзка (пресен)
  • сирене - 300 грама
  • газирана вода - 150 мл
  • яйца - 3 броя
  • прясно мляко - 300 мл
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • масло - 50 грама
  • олио - 150 мл
  • сол - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на тази рецепта са използвани ръчно точени кръгли турски кори, които са много по-големи от стандартните, затова и три броя са достатъчни.

Смесете натрошеното сирене с наситнения магданоз.

Отделно разбийте две от яйцата заедно с белтъка на третото. Добавете към тях газираната вода, сол, прясното мляко и олиото. Разбъркайте хубаво и отделете от тази смес 1/2 ч.ч.

Намазнете дъното на тава за печене. Покрийте дъното с една от корите, като оставите краищата да висят извън съда.

С помощта на черпак сипете от яйчента смес и разпределете навсякъде.

Откъсвайте парчета от втората кора, намачквайте ги леко и ги наредете отгоре. Полейте отново с яйчена смес.

Следва последен ред накъсана кора и заливка. Разпределете натрошеното сирене с магданоза.

Оставете едно парче кора за баница, което е с големина на тавата.

Прегънете висящите кори от тавата и сложете последното парче.

Към половинката чаша, която отделихте, добавете останалия жълтък и 3 лъжици кисело мляко. Разбийте и залейте бюрека.

Разпределете парченца масло, които ще придадат чуден вкус.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете бюрека до готовност - около 40 минути.

Вкусният турски бюрек с магданоз е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: