Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Постна зелева чорба за тънка талия

Постна зелева чорба за тънка талия

ЗориЗори
Новак
1715465k
Постна зелева чорба за тънка талия4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Насладете се първо на вусната зелева супичка, а след това и на тънката си талия"

Необходими продукти

  • моркови - 1 бр.
  • зеле - 1 малка глава
  • червено цвекло - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • люти чушки - 3 бр. мариновани
  • домати - 2 бр.
  • зелени ябълки - 3 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • оцет - 1/2 ч.л.
  • мащерка - няколко клонки
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на ситно и го сложете в дълбока тенджера с малко зехтин и сол, за да се задуши.

Настържете моркова и цвеклото и след няколко минути добавете и тях. Сложете още малко сол.

Обелете ябълките и доматите и ги нарежете на ситно - добавете и тях в тенджерата заедно с няколко люти чушлета, малко оцет и малко вода.

Щом заври зелевата супа, добаввете мащерката, намалете котлона и я оставете да покъкри за няколко минути така.

Овкусете я с черен пипер, сол и чили на вкус.

Зеленчуковата супа е много вкусна - може да се консумира както гореща, така и студена.

Постната зелева чорба за тънка талия е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: