ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Енчиладас»Традиционни мексикански енчилади с кайма

Традиционни мексикански енчилади с кайма

Традиционни мексикански енчилади с кайма
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
23/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
"Ето това е рецепта, която бихме опитали с удоволствие, чуйте само как звучи - мексикански енчилади с кайма"

Необходими Продукти

  • домати - 2 бр.
  • червен боб - 150 г
  • сок от лимон - 1 с.л.
  • телешка кайма - 250 г
  • тортили - 2 бр.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • лук - 1/2 глава
  • авокадо - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • чили - 1/2 ч.л. люто
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука на дребно. Запържете го в 2 с.л. зехтин за 3 минути. Добавете чилито, боба и гответе за около 15 мин.

В друг съд сипете 1 с.л. олио и запържете телешката кайма. Раздробете на трохи. Добавете солта, червения и черния пипер, кимиона, после и половин домат, предварително обелен и нарязан.

Запържете плънката за вашите енчилади около 20 мин. Нарежете другия домат, авокадото намачкайте и добавете с малко сол и лимоновия сок. Разбъркайте.

Върху тиган без мазнина затоплете тортилите и поръсете с кашкавал да се разтопи.

В две чинии сложете червения боб. От каймата добавете върху тортилите и прегънете на две. Сложете ги върху боба.

Върху енчиладите с плънка сложете от домата с авокадо.

Хапнете си от традиционните мексикански енчилади с кайма!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: