Начин на приготвяне
Нарежете на кръгчета и оваляйте в брашно телешката опашка. Запечатайте месото на тиган в зехтин от всяка страна и оставете настрани.
В тази мазнина сипете маслото и добавете нарязаните на дребно чесън, праз, моркови, лук, пащърнак. Хубаво е да имате голяма тенджера за целта.
Овкусете с черен пипер и сол, добавете дафиновия лист и нарязания домат. Пържете 15 мин. на умерен котлон.
Добавете телешкото месо и виното. Оставете алкохолът да се изпари за 4 мин. до кипване. Тогава добавете бульона. Важно е течността да покрива продуктите.
Намалете котлона, когато телешкото задушено започне да къкри и гответе за 4 часа.
Месото трябва само да пада от кокала, тогава е готово.
Поставете телешките опашки в чиния, а зеленчуците пасирайте до зеленчуков сос.
Поднесете традиционната задушена телешка опашка по испански, полята със сос и поръсена с магданоз.
Може да поднесете ястието с гарнитура от бял ориз.