Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Традиционна задушена телешка опашка по испански

Традиционна задушена телешка опашка по испански

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Традиционна задушена телешка опашка по испански
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
260 мин.
Общо
280 мин.
Порции
6
"Истински специалитет от испанската кухня - задушена телешка опашка"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава кромид
  • телешка опашка - 1.5 кг
  • чесън - 2 стръка пресен
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • бульон - 1.2 мл говежди
  • черен пипер - 7 зрънца
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 4 бр.
  • праз - 2 стръка
  • вино - 1 л /розе или червено/
  • сол
  • брашно - за овалване
  • магданоз - за поръсване
  • краве масло - 3 с.л. меко
  • дафинов лист - 2 бр.
  • пащърнак - 1 корен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на кръгчета и оваляйте в брашно телешката опашка. Запечатайте месото на тиган в зехтин от всяка страна и оставете настрани.

В тази мазнина сипете маслото и добавете нарязаните на дребно чесън, праз, моркови, лук, пащърнак. Хубаво е да имате голяма тенджера за целта.

Овкусете с черен пипер и сол, добавете дафиновия лист и нарязания домат. Пържете 15 мин. на умерен котлон.

Добавете телешкото месо и виното. Оставете алкохолът да се изпари за 4 мин. до кипване. Тогава добавете бульона. Важно е течността да покрива продуктите.

Намалете котлона, когато телешкото задушено започне да къкри и гответе за 4 часа.

Месото трябва само да пада от кокала, тогава е готово.

Поставете телешките опашки в чиния, а зеленчуците пасирайте до зеленчуков сос.

Поднесете традиционната задушена телешка опашка по испански, полята със сос и поръсена с магданоз.

Може да поднесете ястието с гарнитура от бял ориз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: