Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко Задушено»Задушена телешка яхния с доматен сос и риган

Задушена телешка яхния с доматен сос и риган

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321201336
Задушена телешка яхния с доматен сос и риган1 / 2
20/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
400 мин.
Общо
425 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • доматен сос - 750 г
  • босилек
  • риган
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете телешкото в дълбока тенджера и го залейте с доматения сос.

Месото трябва да бъде покрито със соса. При необходимост, сипете малко вода. Овкусете със сол, черен пипер, босилек, риган и дафинов лист.

Варете месото на много слаб огън в продължение на 7-8 часа.

Разделете ястието на четири порции и го сервирайте, поръсено с риган.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: