Начин на приготвяне
Сложете водата на котлона заедно със захарта до получаване на гъст захарен сироп.
В друг съд разбийте белтъците с лимоновия сок на сняг и към тях бавно пресипете сиропа при непрекъснато бъркане.
Приберете крема в хладилника.
През това време разбийте сметаната заедно с крема сиренето до пухкава консистенция.
Сложете към крема с белтъци 200 г от дюлевото сладко и разбъркайте добре.
Изсипете сметановия крем и продължете да бъркате със силиконова шпатула отдолу нагоре.
Добавете и малко от пармезана.
Прехвърлете разкошното семифредо в кутия и го сложете поне за 8 часа във фризер.
При поднасяне го поръсете с печени ядки и още пармезан.
Сметановото семифредо със сладко и сирена е много вкусно.
Да ви е сладко!