Начин на приготвяне
Желатинът се накисва в студената вода за 40 минути и се разтваря на водна баня. Кашуто се запържва на сух тиган за 4 минути при непрекъснато разбъркване. Охлажда се и се нарязва на едро.
Кайсиите се разделят на половинки, костилките се махат. Плодовете се пасират заедно с половината от пудрата захар и лимоновия сок. Добавя се желатинът и сместа се разбърква добре. Оставя се да изстине.
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбъркват със захарта, загряват се на водна баня и се разбиват 5 минути до пълното разтваряне на захарта. Сваля се от котлона и се охлажда.
Сметаната се разбива с останалата пудра захар. Маскарпонето се смесва с яйчения крем и ликьора, добавя се сметаната и всичко се разбива до появата на мехурчета.
Белтъците се разбиват на сняг, добавя се ванилията и се добавят към сместа с маскарпонето. Добавя се една трета от кашуто. Разбърква се и се добавя кайсиевото желе.
На дъното на форма се слагат една трета от кашуто, отгоре се излива кремът с маскарпоне, поръсва се с останалото кашу, покрива се с прозрачно домакинско фолио и се оставя във фризера за 4 часа. Преди да се сервира, се оставя за половин час да омекне леко.