Начин на приготвяне
За приготвянето на това нежно семифредо първо разбийте сметаната с есенциите и ванилията. След това прибавете какаото, отново разбъркайте и оставете в хладилник.
Белтъците разбийте на сняг на водна баня заедно със захарта, за да не бъдат в сурово състояние. Прибавете ги към сметаната. Може да увеличите количеството на какаото, ако вкусът или цветът не са достатъчно изразени.
Последен сложете течния шоколад. Не бъркайте много, защото той трябва да се вижда, не да потъва в смества.
Изберете подходящ съд, в който да сипете сместа за сметановия сладолед. Затворете го и сложете във фризера, за да стегне.
Сметановото семифредо с течен шоколад няма да се втърди, но ще остане нежно и ефирно. Лесно ще сервирате в подходящи купички за сладолед.
Насладете се!