Начин на приготвяне
Нарежете обелените нектарини на парченца и ги поръсете с ликьора и кафявата захар.
Разбъркайте ги добре и ги оставете настрана за около 30 минути.
Смелете в блендер бялата захар и лимоновите корички.
Добавете маслото и продължете да разбивате до получаване на кремче.
Чукнете вътре яйцата едно по едно при непрекъснато разбиване.
След това изсипете киселото мляко и отцедената течност от нектарините.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и ги добавете към другата смес.
Разбъркайте добре готовата смес и я изсипете в намазнена кръгла тавичка върху хартия за печене.
Печете плодовия сладкиш на около 160 °C за около 45 минути.
Изчакайте го малко да изстине и го поръсете по желание с пудра захар.
Плодовият сладкиш с нектарини и шоколад е много вкусен.
Да ви е сладко!