Начин на приготвяне
Измийте вишните и ги обезкостете. Залейте ги с рома и оставете да престоят така за поне час, а от време на време ги разбърквайте, за да поемат алкохола.
Разбийте в подходяща купа размекнатото масло заедно със захарта до получаване на хубав крем. Добавете яйцата - едно по едно, като не спирате да разбивате.
Пресейте брашното и към него добавете бакпулвера и солта.
Прибавете лъжица по лъжица брашното към яйчената смес. Разбъркайте с шпатула всичко и щом се получи гладка смес, може да я изсипете в тава с хартия за печене.
Измийте и подсушете нектарините, нарежете ги на полумесеци.
Отцедете вишните от рома и леко ги оваляйте в брашно. Разпределете плодовете върху сместа за сладкиша.
Печете плодовия сладкиш в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Поръсете готовия сладкиш с пудра захар.
Лекият плодов сладкиш с вишни и нектарини е много вкусен.
Коментари