Начин на приготвяне
В дълбок съд се смесват всички плодове, предварително обелени и нарязани на парченца.
Форма за кекс се намазва с олио и поръсва с брашно.
На дъното ѝ се изсипва половината от плодовия микс и се поръсва с 2 супени лъжици захар. Добавят се и другите плодове, без да се разбъркват с тези на дъното.
Яйцата, 4 с.л. захар и ванилията се разбиват с миксер. Добавя се и прясното мляко и сместа се разбърква добре.
Брашното се добавя постепенно – лъжица по лъжица, при постоянно бъркане, докато се получи хомогенна смес.
Тази смес се изсипва върху плодовата маса и съдът се разтърсва малко, за да може тестото за кекс да влезе между плодовете.
Отгоре се поръсва със захар – 2 с.л., а кравето масло се разпределя на парченца. Приготвеният плодов сладкиш се слага в предварително загрятата на средна температура фурна.
Пече се около час. Сервира се, след като изстине.