Начин на приготвяне
С миксер разбийте яйцата и захарта до получаване на хубав бял крем. Добавете към тях ванилията, разтопеното масло, канелата и накрая брашното с бакпулвера. Разбъркайте до еднородна смес.
Измийте и нарежете на парчета плодовете за сладкиша.
Пригответе пълнежа, като за целта разбиете с миксер пудрата захар, изварата, яйцето и ванилията.
Сложете хартия за печене в тава и сипете половината от кексовата смес. Отгоре наредете от плодовете и с помощта на лъжичка разпределете и половината от сместа с изварата.
Отгоре сипете останалото тесто, изварата и накрая завършете с плодовете.
Загрейте фурната на 180 градуса и печете плодовия сладкиш до суха клечка - около 45-50 минути.
Извадете и охладете върху решетка. Поръсете го с пудра захар и нарежете на парчета.
Лекият плодов сладкиш със сливи и нектарини е готов.