Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Пълнена агнешка плешка със спанак и ориз

Пълнена агнешка плешка със спанак и ориз

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Пълнена агнешка плешка със спанак и ориз5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
3
"Благодарение на тази рецепта обикнахме агнешкото месо, така че само си представете каква вкусотия е това ястие"

Необходими продукти

  • агнешка плешка - 700 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • спанак - 600 г
  • олио - 4 с.л.
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • джоджен - 2 стръка
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • сол - на вкус
  • За намазването на месото
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен - 2 щипки
  • зехтин - 2 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешкото добре и отлепете кожата внимателно.

Хубаво овкусете плешката и отвътре, и отвън.

За плънката смесете спанака заедно с нарязания на едро зелен лук.

Добавете и ориза заедно с малко вода и го изчакайте да я поеме.

Изсипете я в джобчето на агнешката плешка и го зашиите, за да не изпада плънката.

Прехвърлете месото в голяма тава и го намажете със зехтин, джоджен и червен пипер.

Сипете вода в тавичката, завийте я с фолио и я сложете във фурната за около 60 минути на 200 °C.

Намалете фурната след това на около 180 °C.

Проверете печеното агнешко с вилица дали е готово.

Около 10 минути преди да го извадите махнете фолиото, за да хване златиста коричка.

Пълнената агнешка плешка със спанак и ориз е много вкусна.

Добър апетит!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: