Начин на приготвяне
Измийте агнешкото добре и отлепете кожата внимателно.
Хубаво овкусете плешката и отвътре, и отвън.
За плънката смесете спанака заедно с нарязания на едро зелен лук.
Добавете и ориза заедно с малко вода и го изчакайте да я поеме.
Изсипете я в джобчето на агнешката плешка и го зашиите, за да не изпада плънката.
Прехвърлете месото в голяма тава и го намажете със зехтин, джоджен и червен пипер.
Сипете вода в тавичката, завийте я с фолио и я сложете във фурната за около 60 минути на 200 °C.
Намалете фурната след това на около 180 °C.
Проверете печеното агнешко с вилица дали е готово.
Около 10 минути преди да го извадите махнете фолиото, за да хване златиста коричка.
Пълнената агнешка плешка със спанак и ориз е много вкусна.
Добър апетит!