Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Мерлуза с лук и домати на фурна

Мерлуза с лук и домати на фурна

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Новак
2563679
Мерлуза с лук и домати на фурна
Снимка: Таня Левенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Възможно по-често си гответе риба вкъщи - за тази рецепта ви гарантираме, че е много сполучлива"

Необходими продукти

  • чесън - 3 скилидки
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • мерлуза - 500 г
  • лук - 2 глави кромид
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз
  • моркови - 2 бр.
  • сол
  • риган - 2 ч.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • черен пипер - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете мерлузата, нарежете я на парчета. Посолете, овкусете с риган и черен пипер. Оставете я за 15 мин.

Оваляйте рибата в брашно, запечатайте от двете страни и заделете.

В същия тиган запържете нарязаните моркови и лук. Сипете доматеното пюре в 2 ч.ч. топла вода. Сипете при морковите, добавете сол, 1 ч.л. захар, риган, черен пипер, дафинов лист, магданоз и универсална подправка.

Готовия сос за риба сипете в тава при рибата. Отгоре наредете мерлузата и печете рибата 25 минути.

Поръсете с магданоз мерлузата с лук и домати на фурна и поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: