Начин на приготвяне
Ако използвате замразени плодове, няма нужда да ги размразени.
Сипете в тенджерка на котлона лимоновия сок, плодовете и захарта. Варете около 7 мин. Ако ползвате пресни плодове за плодовото семифредо, добавете 1 к.ч. вода.
Пасирайте сместа, прецедете и оставете да се охлади. Прибере в хладилник да стегне. Разбийте белтъците с 2 капки сок от лимон. Разбийте ги на на сняг на водна баня, ще ви отнеме около 3-4 мин.
Разбийте сметаната в отделна купа. Сипете бавно сместа с плодовете при белтъците и разбъркайте с шпатула.
Добавете малко по малко и плодовете. После се добавя и сметаната. Напълнете подходящи кутии с готовото семифредо и го приберете в хладилник.
Лятното италианско семифредо е перфектно за летните горещи дни!