ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Яхния»Унгарска Гулаш Яхния с Телешко

Унгарска Гулаш Яхния с Телешко

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Новак
11
35
676
1
Унгарска Гулаш Яхния с Телешко
Снимка: Таня Левенова
1 / 2
30/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене160 мин.
Общо175 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкия джолан на хапки и ги овкусете с червен и черен пипер.

Запържете телешкото и добавете нарязаните чушки, чесън и лук. Задушете за кратко и налейте 1500 мл топла вода или бульон.

Варете яхнията на много слаб огън за поне 2 часа.

Ако не необходимо, доливайте още течност по време на готвенето.

Щом месото омекне достатъчно, прибавете едро нарязаните картофи.

Овкусете с мащерката и дафиновия лист, разбъркайте и сипете доматеното пюре и виното.

Варете още половин час и свалете от огъня.

Унгарската Гулаш Яхния с Телешко е готова.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: