Начин на приготвяне
За приготвянето на шоколадовите блатове разбийте яйцата заедно със захарта.
Добавете прясното мляко, олиото и предварително пресятото заедно с какаото брашно.
Угасете в лимоновия сок содата и я прибавете към сместа.
Сипвайте вътре гореща вода на части и бъркайте, за да се получи гъста палачинкова смес.
В тиган с незалепващо покритие сипете 1 черпак от кашата и оформете като за палачинка.
Печете за около 2 минути от всяка страна.
Продължете така и с останалата смес. Трябва да получите 5 шоколадови блата.
За шоколадовия крем разбийте прясното мляко с жълтъка с помощта на телена бъркалка и добавете пресятото заедно с какаото брашно.
Сложете сместа на котлона, докато се сгъсти, покрийте я с фолио и я оставете настрана да се охлажда.
В поднос сложете първия блат, отгоре го намажете с крем и продължете така и с останалите продукти - завършете с крем шоколадовата торта.
Отгоре я декорирайте с бял шоколад, ментови листа и пресни малини.
Насладете се на тази лесна шоколадова торта с малини и млечен крем.