Начин на приготвяне
Уверете се, че мидените черупки са чисти и изплакнете мидите в студена вода. Може да ги сварите и почистите и после да ги добавите към ориза, или да ги варите заедно.
В тиган с маслото задушете наситнените моркови и лук до омекване. Може да добавите мидите и водата. После сипете ориза, черния пипер, солта, ригана и копъра и оставете да ври.
Гответе мидите с ориз за около половин час на слаб огън и под капак до сваряване на ориза. Ако трябва, сипете още течност.
Малко преди да е готово ястието, разбъркайте бучка масло вътре. Когато се свари оризът, добавете чесъна и свалете от котлона. Чесънът ще се сготви от топлината на вкусния пилаф.
Хубаво е да извадите всички миди, които не са са отворили по време на готвенето на басмати ориза с миди в тенджера.
Коментари
Силно препоръчвам на който обича миди с ориз !