Начин на приготвяне
Продуктите за тиквения сладкиш трябва да са на стайна температура, затова ги извадете от хладилника.
Тиквата трябва да е сварена и да е направена на тиквено пюре, а орехите - смлени.
Разбийте захарта и яйцата в купа. Добавете олиото и пак разбийте. Пресейте брашното с ванилията, добавете канелата и бакпулвера.
Малко по малко ги сипете при яйцата. Тази смес изсипете във форма за кекс, намазнена и набрашнена.
Изпечете за 40 мин. на 180 градуса. През това време пригответе глазурата за вашия сладкиш.
Разтопете маслото на стайна температура и го смесете с пудрата захар и крема сиренето го получаване на крем. Може да използвате сладкарска боя да я оцветите.
Оставете тиквения сладкиш с глазура да изстине и после изсипете глазурата.