Начин на приготвяне
Смесете всички съставки за блата и ги разбийте с миксер.
Изсипете готовата смес в намазнена и набрашнена форма за торта и я печете за около 30 минути на 180 °C.
За приготвянето на крема сложете млякото на котлона да кипне заедно със захарта.
Добавете размитото с вода брашно и оставете домашния крем да се вари, докато се сгъсти.
Махнете го от котлона и добавете маслото и ванилията.
За захарния сироп карамелизирайте захарта и сипете малко вода. Бъркайте, докато карамелът се стопи.
Нарежете готовия блат хоризонтално на три равни части.
Сиропирайте всяка една и ги слепете с крема - поръсете ги и обилно с орехите.
Оставете ореховата торта за няколко часа в хладилник.
Насладете се на тази Ефектна Домашна Торта за Гости.
Да ви е сладко!