Гъбена чорба с масло

Сергей АнчевСергей Анчев
Новак
185133515
Гъбена чорба с масло
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
15/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Ако имате гъбки вкъщи, винаги можете да направите или тази гъбена супичка, или яхнийка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на 4 парчета всяка печурка заедно с пънчето. Оставете една гъба цяла.

Сварете в подсолена вода за 20-тина минути.

Загрейте маслото в тиган и запържете останалата гъба - ситно нарязан. Прибавете към нея и нарязаните чушка и морков, гответе докато се задушат.

Прибавете в тиганчето наситнените чеснови скилидки и брашното. Изпържете ги за кратко и налейте от бульона на варенето на гъбите.

Върнете цялата тази смес при гъбите и овкусете с подправките.

Оставете гъбената супа да се вари 10-тина минути и след като я свалите от огъня, добавете маслото.

Разбъркайте и поднесете топла.

Гъбената чорба с масло е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: