Гъбена чорба с масло

Сергей АнчевСергей Анчев
Новак
2162342
Гъбена чорба с масло
Снимка: Сергей Анчев
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Ако имате гъбки вкъщи, винаги можете да направите или тази гъбена супичка, или яхнийка"

Необходими продукти

  • чушки - 1 червена
  • печурки - 500 грама
  • моркови - 1 голям
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 60 - 70 г
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • сух копър - - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на 4 парчета всяка печурка заедно с пънчето. Оставете една гъба цяла.

Сварете в подсолена вода за 20-тина минути.

Загрейте маслото в тиган и запържете останалата гъба - ситно нарязан. Прибавете към нея и нарязаните чушка и морков, гответе докато се задушат.

Прибавете в тиганчето наситнените чеснови скилидки и брашното. Изпържете ги за кратко и налейте от бульона на варенето на гъбите.

Върнете цялата тази смес при гъбите и овкусете с подправките.

Оставете гъбената супа да се вари 10-тина минути и след като я свалите от огъня, добавете маслото.

Разбъркайте и поднесете топла.

Гъбената чорба с масло е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: