ezine.bg»Рецепти»Баница»Френска баница

Френска баница

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3235k
Френска баница1 / 2
21/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6-7
"Тези лесна френска баница е прекрасна закуска за цялото семейство"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, солта и маслото, нарязано на парченца, се трият между дланите на ръцете, докато се превърнат в зърнеста маса. Прибавя се водата и сместа се меси енергично.

Полученото тесто се оформя на топка, сплесква се с дланта на ръката и отново се овалва на топка. Повторете това три пъти, след което оставете тестото да почива на студено.

През това време нарежете шунката на парченца и разбийте в дълбок съд яйцата заедно със сметаната или млякото, солта и черният пипер. Разточете тестото на кора дебела 3 мм, поставете я в тавичка с диаметър около 20 см, надупчете я с вилица до дъното, поръсете я с парченца от шунката и я залейте със сместа от яйцата и млякото.

Баницата се пече около 30 минути в силна фурна и се сервира топла.

Рейтинг

4.5
522
48
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Dimitri
Dimitri
Tova ne e nikakva frenska banica.
Tova se kazva kish loren.
16.02.2016 23:58
10
1
Георги
Георги
Френска баница боже мой.... няма такова нещо бе!
03.06.2015 14:36
13
1
Веселин
Веселин
Ще си позволя да не се съг автора когато пишем един от продуктите в грамаж нека и останалите да са в грамаж или литраж
14.03.2014 12:11
1
3
Кикка
Кикка
Наистина ли няма никак набухвател-нито мая,нито сода?
13.03.2014 18:12
1
Покажи всички подкоментари
нели
нели
това не френска баница аа българска с малко екстри
20.12.2013 09:52
4
Eli-Ruse
Eli-Ruse
и аз го пробвах,но с двойна доза-бон апети.
08.12.2013 15:20
1
Вероника Чикова
Вероника Чикова
Много вкусно,това е киш и пълнежа може да е с различни продукти.Аз използвам спанак и сирене и става страхотно.Поръсено с малко кашкавал.От същото тесто се прави и сладкиш.Дъното на тестото се намазва със сладко от ябълки а отгоре се нареждат тънко нарязани ябълки - също става добре.Казва се тарта с ябълки.Класическият сладкиш там където живея е такова тесто в което се изсипват разбити яйца,захар, прясно мляко/като за крем карамел/ и малко брашно за да не е съвсем течно,прибавят се сушени сини сливи и се пече.Казва се флан и е чудесно.Да ви е сладко
16.11.2013 15:05
9
меги
меги
Ами Маги отвори си очите и чети ,пише мляко или сметана използваш едно от двете.
10.11.2013 18:35
1
Маги
Маги
Само не видях в продуктите сметаната, какво количество е тя?
10.11.2013 08:38
1
РОСИ
РОСИ
ТОВА Е КИШ.......МНОГО Е ВКУСНО
05.11.2013 20:44
2
Веска
Веска
Така е когато не 4ета до края. Извинения отново
22.06.2013 05:25
1
Веска
Веска
Извинявам се но има някаква грешка. Какво тесто ще се полу4и с брашно - 150 гр.

вода - 1/ 2 ч. ч.

прясно мляко - 400 мл.
яйца - 3 бр.
22.06.2013 05:20
3
Ваня
Ваня
Това е киш лорен, френска баница. Много е вкусно, може да се сложи и малко праз и индийско орехче.
Прекрасни рецепти предлагате.
03.05.2011 14:01
1